Geschiedenis

De oorsprong van ons bedrijf gaat terug naar 1927. Tijdens deze periode werden de “Ets Brasseur-Jardin” opgericht door Dhr. Emile Brasseur met als hoofdactiviteit de handel in ijzer & metalen en de constructie van metalen geraamten.


In 1948 vervoegt de schoonzoon van Dhr. Brasseur, Dhr. Gillet, het bedrijf en het is in deze periode dat de handel in sanitaire apparaten zijn aanvang vindt met een tentoonstellingsruimte die baanbrekend werk zou leveren in de regio.


In 1964 werd Dhr. Yvon Riche, 14 jaar oud op dat moment, aangeworven door Dhr. Brasseur. Hij wordt magazijnier. Het bedrijf floreert en diversifieert zich daarna in de sector van de uitgeruste keuken en verwarmingsinstallaties, dit gebeurde in parallel met de progressieve vermindering van de handel in ijzer & metalen.


In 1991, na 27 jaar dienst binnen het bedrijf, koopt Dhr. Riche, geholpen door zijn echtgenote, het bedrijf over en neemt de bestellingen op.


In 1996 wijden wij onze nieuwe lokalen in op 50 meter van de historische zetel van het bedrijf.  We namen toen ook een gebouw van meer dan 3000 m² in gebruik met een gloednieuwe tentoonstellingsruimte van ongeveer 600 m².  Dat was ook de ideale gelegenheid om de naam van het bedrijf te wijzigen in “Ets Riche Sanitaire s.a.”


In 1996 en 1997 beginnen de kinderen van Dhr. en Mevr. Riche te werken binnen het bedrijf en verstevigen zo de familiale structuur. Zij zijn verantwoordelijk voor het commerciële en boekhoudkundige departement.


Gedurende bijna 20 jaar na de overname van de activiteiten door Dhr. en Mevr. Riche is het bedrijf steeds blijven groeien, hoewel het steeds een bedrijf is gebleven dat op familiale wijze wordt georganiseerd en beheerd.